[LAGAR] Huvudstaden

Discussion in 'Regler & Regleringar' started by koi, Mar 20, 2018.

 1. koi

  koi New Member
  Staff Member

  Joined:
  Mar 20, 2018
  Messages:
  4
  Likes Received:
  0
  Notera att alla lagar inte är inlagda. Denna ska ses som ett förtydligande på annars självklara lagar.  Vapenlag
  Vapenlag.  §1:1  Tillstånd krävs för att:  a. Inneha skjutvapen eller ammunition,
  b. Driva handel med skjutvapen,
  c. Yrkesmässigt ta emot skjutvapen för reparation eller översyn,

  d. Föra in skjutvapen eller ammunition.  En enskild person får meddelas tillstånd att inneha ett skjutvapen endast om den enskilde behöver vapnet för ett godtagbart ändamål. Tillstånd att inneha ett skjutvapen som huvudsakligen har samlarvärde, prydnadsvärde eller särskilt affektionsvärde för sökanden, får meddelas även för andra ändamål än skjutning. I ett sådant fall får vapnet inte utan särskilt tillstånd användas för skjutning.

  Tillstånd att inneha skjutvapen får meddelas endast om det skäligen kan antas att vapnet inte kommer att missbrukas.  Polismyndigheten prövar frågor om tillstånd enligt denna lag.  Straff och förverkande

  Den som uppsåtligen innehar ett skjutvapen utan att ha rätt till det eller överlåter eller lånar ut ett skjutvapen till någon som inte har rätt att inneha vapnet döms för vapenbrott till fängelse i högst tre år.

  Fordonslag

  Fordonslag.  §2:1 Alla fordon som framförs utan Registreringsplåt är ej tillåtna att köra på allmän väg.

  För att få framföra ett sådant fordon kommer du behöva att transportera detta med hjälp utav transportfordon till bana eller privat mark.  Följs inte detta så kan/kommer ditt fordon att tas i beslag utav Polis.
   
  #1

Share This Page